Uithoorn, 1956

 

beeldend kunstenaar


 

Na mijn activiteiten als dessinontwerper ben ik mij de laatste jaren gaan toeleggen op vrij werk.

Kenmerkend is het onderzoek naar de technische mogelijkheden van het materiaal. Het experiment staat daarbij voorop; een combinatie van olieverf, acryl, grafiet, pigment, potlood en metaal, grotendeels met papier als drager, soms pvc en de laatste tijd ook op paneel.

Vazen, schalen, potten, flessen, bloemen, takken, vlinders, vlakken zijn vaak te zien.  Soms is het werk heel expressief en met grote felheid, soms poëtisch en verstild.    

 

Opleiding:

Beeldende kunsten: autodidact

Doctoraal geschiedenis, Vrije Universiteit Amsterdam, 1994.

Werk:

Double W v.o.f. dessinontwerpers. Oprichter en mede-eigenaar, samen met Willem Schouten. Opdrachtgevers o.a. Desso, De Sphinx, weverij De Ploeg, Texoprint, Lakatex, Nederlands Interieur Instituut, Studio mM design ( merknaam: Marijke Mulder). Daarnaast organiseerde Double W tentoonstellingen op het snijvlak van kunst en toegepaste kunst, 1983-2006.

Docent geschiedenis in het middelbaar onderwijs, 1980-2011.

Overige activiteiten:

Tentoonstelling 'Allemaal Glas', Centre Céramique, Maastricht. Medeverantwoordelijk voor samenstelling, inrichting en begeleidende teksten, 2012.

Tentoonstelling ‘Heiligen en Idolen’, Centre Céramique, Maastricht. Verantwoordelijk voor educatief materiaal en begeleidende teksten, 2004.

Kunststichting Na-Da’To, Antwerpen: Medeoprichter en bestuurslid, 1981-1985.